ریشه حسرت و حسادت

ریشه حسرت و حسادت

حسرت و حسادت می‌تونه با هم و جدا جدا فرد رو تحت تاثیر قرار بده و هر دوشون دو تا احساس غم و خشم رو با خودشون دارند، حسادت از مقایسه، رقابت حتی ذهنی، احساس بازندگی وعقب ماندگی موقعیت دیگران تجربه می‌شود ولی حسرت در رابطه با گذشته‌ایه که یا فرد داشته و از دست داده مثل موقعیت معاشرت با فرد از دست رفته یا زمان مناسب و ابزار مناسب برای به دست آوردن چیزی یا شرایطی یا رابطه‌ای که فرد امکان کافی برای بهره‌مندیش رو داشته و استفاده کرده ولی ناکافی بوده چون فکر می‌کرده دائمیه و از دست داده یا به کل نادیده گرفته با تصور اینکه هر وقت بخواد موجوده ودیگه فراهم نیست و فرد در این دو مورد احساس حسرت می‌کنه یا اینکه در گذشته باور کرده که دست نیافتنیه و هنوز هم براش دست نیافتنیه این‌ها می‌تونه احساس حسرت رو ایجاد بکنه.

در مورد حسادت فرد باید روی عزت نفسش کار بکنه به این دلیل که اگر عزت نفسش رو بالا ببره به مرور می‌تونه دست از مقایسه برداره وروی مهارت‌ها موفقیت‌های خودش سرمایه گذاری کنه تا با دستاوردهاش بتونه به خودش افتخار کنه.

در مورد فردی که زیاد حسرت می‌خوره سوگواری کردن در مورد چیزی که از دست رفته یا موقعیتی که از دست رفته، سپاسگزاری از زمان مناسب و بهره‌مندی در گذشته و فراهم بودن شرایط میتواند کمک کند و ایجاد شرایط بهتر برای خودش با به دست آوردن مهارت‌های جدید این باور را تقویت می‌کند که امروز روزی‌ست که می‌تواند بهترین خودش را به تجربه دربیاره با توجه به شرایط موجود وآنچه می‌تواند به وجود آورد در واقع حسادت اغلب با احساس خشم نسبت به دیگران همراهه چون حضور و امتیازات دیگران میتواند این احساس رو برانگیخته کنه فرد اغلب با احساس غم درونی خودش مواجه نمی‌شود که در هر حال با تقویت عزت نفس و احترام و پذیرش خود میتواند براش کاری انجام بده.

در مورد حسرت احساس غم بیشتر تجربه می‌شه و می‌تونه مرتب تکرار بشه در عین حال فرد خشم نسبت به خودش رو هم تجربه می‌کنه یعنی از خودش ناراضی میشه و اگر که کاری برای بهبود دیدگاهش نکنه باز هم تکرار میشه یعنی امروز رو صرف حسرت دیروز می‌کنه فردا هم سوژه‌ای برای حسرت امروز داره.

گاهی در مورد بعضی‌ها هر دو احساس حسادت و حسرت تجربه می‌شه که طبیعتاً شرایط را برای فرد سخت‌تر می‌کنه این‌ها ریشه در احساس کم ارزشی داره که در سال‌های اولیه زندگی فرد به یک باور عمیق تبدیل شده.

تقویت احساس ارزشمندی راه چاره تحقیق شده است که به مرور احساس بهتری به خود فرد و دنیای اطراف حاصل میشه. به طرز شگفت انگیزی احساس حسرت و حسادت کاهش پیدا می‌کنه.

نتیجه اینکه هر دوتا احساس غم و خشم رو دارند در حسادت ما خشم را آشکارتر می‌بینیم و در حسرت غم را آشکارتر می‌بینیم در حسادت ما خشم نسبت به دیگران را آشکارتر می‌بینیم و غم فرد پنهانه و در حسرت غم فرد رو آشکارتر می‌بینیم و احساس خشمش نسبت به خودش پنهانه . . .

امیدوارم این مطلب هم بتونه به شما در شناخت بهتر خودتون کمک بکنه. ایام به کام

میتوانید این مطلب را به دوستان خود معرفی کنید

1 دیدگاه برای “ریشه حسرت و حسادت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.

من با این شرایط موافق هستم .